2014. október 5.

Prológus



A szívemen lévő teher súlya már-már elviselhetetlennek tűnt. Az egész annyira nevetséges volt, hogy már fájt. Ott voltam a női mosdó utolsó fülkéjében, a hideg, fehér csempének dőlve. Egyenként futottak végig az arcomon a könnyek. Tudtam, hogy vissza kell mennem a terembe, de már a gondolatától is összeszorult a szívem. Valahol tán a legmélyebb önsajnálatom közepette kivágódott a fülke ajtaja.

- 我要去洗手間 – közölte velem egy alacsony, talán kínai lány és konkrétan kilökdösött a fülkéből, majd nagyon sietősen becsukta maga után az ajtót.

Ez az akció teljességgel megtörte a már-már depressziós hangulatomat és elmosolyodtam. Bár nem értettem mit mondott, azt hiszem meghallhatta, hogy csak sírok és nem tolerálta túlzottan, hogy nem rendeltetésszerűen használom a WC-t, miközben másnak (mint például neki) szüksége lenne rá. Belenéztem a kézmosó felett lévő cseppfoltos tükörbe. Úgy néztem ki, mint egy láncdohányos hajléktalan. A hajam csapzott volt, a szemem duzzadt és vörös. A tekintetem rideg volt, mégis ott ült az a halvány mosoly az arcomon. Feltűrtem a fekete kardigánom ujját és lassan megeresztettem a vizet, a másik kezemmel pedig a csapon támaszkodtam. A kiáramló jéghideg víz alá dugtam a mutatóujjam, majd belemártottam az egész kezem és egy hirtelen mozdulattal az arcom fejé csaptam vele. Hideg vízcseppek mosták el a könnyeimet. Elővettem egy zsebkendőt és megtöröltem az arcomat. Ezt követően kettéválasztottam a hajamat és elkezdtem az ujjaimmal fésülgetni. Miután viszonylag tűrhetőnek ítéltem a külsőmet remegve botorkáltam a tanterem elé, de nem bírtam belépni. Valójában nem törtem össze, csak csalódtam magamban. Hazudtam másoknak, de, ami ennél is rosszabb: hazudtam önmagamnak. Míg én az ajtó előtt tétlenkedtem valaki szorosan megfogta a kezemet és berántott a terembe. Ő volt az. (...)"

10 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Először is...nagyon tetszik a design. Másodszor maga a történet is jó. DE. Egy dolgot nem értek. Hol van a csaj...kínában? Mert a kínai csajszi beszélt hozzá és nem értette. Na mindegy gondolom majd később kiderül.
    Ölel, Adri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Adri,
      Örülök, hogy tetszik a design. A fejléc még ideiglenes, mert ha lesz időm kreálok egy szebbet, de egyelőre (azaz elég sokáig, mert lusta vagyok) ez marad.
      Egyébként pedig az első részben mindenre választ kapsz!^^
      Üdvözlettel: Noelle

      Törlés
  2. Drága Noelle,
    Nagyon tetszik a dizájn, talán a chat az, amit hiányolok. Történet leírást nem találtam, ezért alapból úgy indultam neki a prológusnak, hogy egy kicsit féltem attól, hogy bele esel abba a hibába, mint sokan mások és prológus címszó alatt olyanokat fogsz írni, hogy "Xy Valaki vagyok 16 éves, egy átlagos lány, ..." de ez hál'Istennek nem így történt. Nagyon sok megválaszolatlan kérdést hagytál bennnem, főleg az utolsó mondattal. Érdekel ki volt az, aki segített neki átlépni a küszöböt, vajon lány-e vagy fiú, esetleg mindkettő? xD Ezzel egyetemben maga a sírás oka is érdekel. Egyszóval: engem megragadtál és alig várom az első fejezetet. Hány részes lesz a blog?
    Üdv,
    Emily Peterson
    P.s: sokáig tartott megtalálni mit jelent az a kínai mondat, legközelebb odaírhatnád a végére, ha lesz még ilyen eset

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Emily,
      Még gondolkodok a chat-en és a későbbiekben szeretnék egy külön posztot a történetről, de egyelőre buzgón írom az első részt. :) Örülök, hogy kellemesen csalódtál és megnyugtathatlak afelől, hogy egyelőre nem tervezek transznemű embereket felvonultatni a történetemben és ígérem, legközelebb kiírom az idegen szavak, esetlegesen mondatok jelentését lábjegyzetbe. :)
      Őszintén szólva részekben nem tudom megmondani a hosszát,de a tervezet szerint nem haladja meg a húszat.
      Üdvözlettel: Noelle

      Törlés
  3. Kedves Noelle,
    Most rendeztem egy blogversenyt, és gondoltam beinvitállak téged is:)
    Ha úgy érzed, esélyes vagy, jelentkezz bátran, itt mindenki kap emléklapot a részvételért és külön díj is lesz! http://borostyanegbolt.blogspot.hu/2014/10/szervusztok-draga-olvasoim.html
    Ölel,
    Amber

    VálaszTörlés
  4. Kedves Amber,
    Köszönöm a meghívást!
    Üdvözlettel: Noelle^^

    VálaszTörlés
  5. Kedves Noelle!
    A kritikád elkészült, és a blogon meg is tekintheted ;)
    http://alexis-bunny-theworldoffantasydesign.blogspot.hu/2014/10/kritika-im-noelle.html
    xxNikii

    VálaszTörlés
  6. Szia! (:
    Már maga a desing megfogott, és éreztem, hogy ebbe bizony bele kell fognom, így elkezdtem olvasni ezt a kis prológust, bevezetést, és milyen jó, hogy idejöttem, mert nagyon tetszik. A történetbe még nem kaptunk/kaptam nagyobb engedélyt a betekintésébe, de érzem, hogy ez nem lesz minden napi blog, hiszen a sorok közt éreztem, hogy ez más lesz.
    Köszönöm, hogy elkezdted a történetet, és publikussá tetted!
    Üdv.: egy lelkes olvasód!

    VálaszTörlés
  7. Kedves Noelle !

    Nagyon felkeltetted az érdeklődésemet ezzel a remek kis prológussal, várom a folytatást!
    Gyönyörű lett a design, nagyon ügyes vagy, az egész olyan letisztult és lágy.
    Izgatottan várom az első fejezetet!!

    Xx,
    Tara

    VálaszTörlés